Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ματαίωση της συνάντησης, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά - Θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα είπε η Πρόεδρος (βίντεο)
Για όσα έγιναν και όσα δεν... έγιναν κατά την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίς, Κατερίνα Σακελλαροπουλου.
«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης: ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα -όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη- το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
«Ήθελα να σας ενημερώσω για μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες απολύτως συνεπείς με το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και εισάγεται στις επιτροπές το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό που προστέθηκε είναι ότι αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία 5 χρόνια. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα έσοδα από αυτή την παρέμβαση κατευθύνονται σε υγεία και Παιδεία.
Επίσης, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας. Η μάχη κατά της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι έλεγχοι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θα συνεχίζονται αμείωτοι», τόνισε.
Οι δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το θέμα των Γλυπτών
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενη στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε: «Παρακολουθήσαμε όλοι όσα έγιναν στο Λονδίνο και αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι ότι ο Παρθενώνας, που είναι όχι μόνο το σύμβολο της κλασικής περιόδου για τον πλανήτη, για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι σημαντικός, γιατί είναι το σύμβολο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, η επανένωση των Γλυπτών, που είναι αίτημα της χώρας μας από συστάσεως ελληνικού κράτους αλλά τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει. Έχει βρει την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη -και τη βρετανική- και αυτό είναι το κέρδος, γιατί μερικά πράγματα δε λύνονται αυτόματα, αλλά θέλουν τον χρόνο τους. Νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ, ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ελένη Κοκκίδου: «Ήμουν στην εντατική 6 μέρες, σώθηκα από θαύμα» – Η επιστροφή στην «Μουρμούρα»
- Φορολοταρία: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε τα αποτελέσματα
- Βρετανικό Μουσείο: Επιστρέφει στην Αθήνα η Υδρία του Μειδία
- Σε σενάρια για το μέλλον του Μπρινιόλι
- Survivor 2024: Ο νέος κανόνας του Ατζούν βάζει φωτιά στον Άγιο Δομίνικο
- Βρετανία: Ραδιοφωνικός παραγωγός «καρφώνει» τον Σούνακ - Έκανε σαν 8χρονο
- Επίδομα ρεύματος για τρεις μήνες: Τα 7 δικαιολογητικά για αίτηση
- Επίσκεψη στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα
- Αυτά τα ζώδια θα επιστρέψουν στον πρώην τους το 2024
- Ηράκλειο: Μυστήριο με τη λιποθυμία των μαθητών σε τουαλέτα σχολείου - «Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Eirinika
- Τελευταία Νέα Eirinika
- Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ματαίωση της συνάντησης, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά - Θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα είπε η Πρόεδρος (βίντεο)
- Οι σπαρακτικές αναρτήσεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη 5 χρόνια μετά τον άδικο χαμό της: «Ελένη μου κοριτσάκι μου μικρό, πονάει πολύ η φρικτή δολοφονία σου»
- Συνταρακτικές σαν κινηματογραφική ταινία οι φωτό - βίντεο της διάσωσης των 41 εργατών - Παγιδευμένοι 2 εβδομάδες σε στοά στην Ινδία
- 10 γυναίκες όμηροι απευθερώθηκαν από τη Χαμάς: Φήμες για παράταση της εκεχειρίας - Στόχος να επιστρέψουν όλοι οι ισραηλινοί
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες - Οι νοτιάδες θα φέρουν αφρικανική σκόνη (βίντεο)
- Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς - "Σκοπός μας να συνεχίσουμε τη πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων" (φωτό)
- Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Evan Gershkovich στις φυλακές της Ρωσίας σχεδόν 1 χρόνο - Τα συγκινητικά βίντεο των γονιών του - Φοβούνται 20ετή κάθειρξη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανελλήνιες 2024: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις εξετάσεις - Η διαδικασία για τους υποψήφιους
- Τι είπε ο Μάικ Μπράουν για τον Βεζένκοφ – Η σύγκριση με τον Τζινόμπιλι
- Έκθετος ο Σούνακ: Θύμωσε και τους Βρετανούς – «Μικροπρέπεια» η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη
- Στο «σφυρί» το πουκάμισο που φορούσε η Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της
- Οι «βασιλιάδες» στα χάρτινα καλαμάκια είναι Έλληνες
- Διοικητής ΠΑΓΝΗ στα parapolitika.gr: Σε καλή κατάσταση τα παιδιά που βρέθηκαν ημιλιπόθυμα στο σχολείο του Ηρακλείου
- Σωματοφύλακες ράπερ έδειραν φαν του για μια φωτογραφία - Νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ουσιώδης διαφορά ανάµεσα στους αποχωρήσαντες - Η αμετάκλητη ''Ομπρέλα'' και το... φευγιό με ελπίδα της οµάδας Αχτσιόγλου