Κυκλώνας από τα ξημερώματα στην Πελλοπόνησο- Κύματα ύψους οκτώ μέτρων αναμένονται σε Κύθηρα και Νότιο Ιόνιο- Όλη η προγνωση- LIVE η πορεία του (φώτο-βίντεο)

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, ο οποίος αναμένεται να «σαρώσει» τις επόμενες ώρες τη χώρα μας. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, οι μοναδικές περιοχές της Ελλάδας που δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία.

Στη λίστα των περιοχών που σφυροκοπηθούν από τον «Ζορμπά» προστέθηκαν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που

μέχρι πρότινος φαινόταν ότι δεν κινδυνεύουν.

Στην Αττική το κύμα της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αναμένεται σήμερα Σάββατο μετά το μεσημέρι.

Οι διαφοροποιήσεις στις προβλέψεις διαμορφώνουν και τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού, που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα υπάρξουν μετακινήσεις δυνάμεων από την Πυροσβεστική, με την συνδρομή της ΕΥΔΑΠ, των Περιφερειών και όλων των φορέων και υπηρεσιών, στις περιοχές που αναμένεται οτι θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων έγινε την Παρασκευή το βράδυ στη σύσκεψη στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυκλώνας, Πελλοπόνησο- Κύματα, Κύθηρα, Νότιο Ιόνιο- Όλη, - LIVE, -βίντεο,kyklonas, pelloponiso- kymata, kythira, notio ionio- oli, - LIVE, -vinteo