Κορωνοϊός - Amuchina: Αυτό είναι το δυσεύρετο απολυμαντικό - Ανάρπαστο στην Ιταλία (φωτό)

Από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού, το όνομα της «Αμουκίνα» (Amuchina - του απολυμαντικού διαλύματος που κυκλοφορεί κατά κόρον στην Ιταλία) βρίσκεται στο στόμα και φυσικά στα χέρια καθενός κι ενίοτε σπανίζει στα ράφια των φαρμακείων, καθώς οι Ιταλοί σπεύδουν να το αποκτήσουν-και μάλιστα σε ποσότητες.

Ωστόσο, το δημοφιλές απολυμαντικό, με βάση τον υποχλωρίτη του νατρίου, είναι συνώνυμο της καθαριότητας και της υγείας και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάρπαστο. Η «Αμουκίνα» έγινε για πρώτη φορά

αναπόσπαστο τμήμα της προσωπικής και δημόσιας υγιεινής στη δεκαετία του 1960, όταν είχαν ξεσπάσει διαδοχικές επιδημίες χολέρας στη νότια Ιταλία.

Αποτέλεσμα της διαδεδομένης χρήσης του ήταν ότι ήδη από τις αρχές του 1980 η Amuchina είχε γίνει το πρώτο και κύριο προϊόν για την απολύμανση του νερού, των φρούτων και λαχανικών.

Αλλά για την απολύμανση του νερού, η χρήση της Amuchina ήταν ευρεία και κατά τη δεκαετία του 1930 και συσχετίσθηκε άρρηκτα με την καταπολέμηση μίας ασθένειας που όχι μόνον στην Ιταλία αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες προκάλεσε ανυπολόγιστες κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές καταστροφές: την φυματίωση.

Όπως αναφέρει άλλωστε στην ιστοσελίδα της η εταιρεία που την παράγει, θρυλείται πως το όνομά της πηγάζει από τον βάκιλλο του Κοχ, το Mycobacterium tuberculosis, που προκαλεί τη φυματίωση.

 

    
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.         

Lo sai che l'amuchina 500 Se ne prendi due diventa 1000 ⚕️ . . @stratidiblu

Keywords
Τυχαία Θέματα