Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης θα μείνει ο 27χρονος Αλέξης, ο πατροκτόνος της Ζακύνθου

«Δικαιωθήκαμε» ήταν η πρώτη λέξη της μητέρας του 27χρονου Αλέξη βγαίνοντας, λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Παρασκευής, από τα δικαστήρια της Πάτρας. Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία ο πατροκτόνος της Ζακύνθου, αν και κρίθηκε ένοχος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών αναγνώρισε στον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο τον Μάιο του 2018, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι

ομολόγησε την πράξη του, έχοντας μετέπειτα καλή συμπεριφορά. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αποφάσισε όμως, να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

 Συγκλόνισε στην απολογία του ο Αλέξης

Η τελευταία μέρα της πολύκροτης δίκης στα δικαστήρια της Πάτρας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με την απολογία του πατροκτόνου της Ζακύνθου, ο οποίος, υποστήριξε ότι σκότωσε τον συνταξιούχο πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση. «Είσαι ήρωας» φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι, μόλις τον αντίκρυσαν.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας: «δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή».

«Απειλούσε με το όπλο στον κρόταφο τη μητέρα μου»

Έτρωγε ξύλο η μάνα μου, έτρεχε να κρυφτεί αλλά ήμασταν ανήμποροι. Μας έλεγε ότι θα την κάνει κομμάτια. Ένα βράδυ ξύπνησα τρομαγμένος. Είχε βάλει τη μητέρα μου στην κουζίνα και την ανάγκαζε να υπογράψει ένα χαρτί με το όπλο στον κρόταφο. Ένα χαρτί ότι μας εγκαταλείπει. Της έλεγε «σκάσε, θα δεις το παιδί σου να παθαίνει και μετά θα πεθάνεις και εσύ».

«Με έβαζε να κοιμάμαι χωρίς εσώρουχα και να ξαπλώνουμε στο ίδιο κρεβάτι»

Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον ένιωσα όταν έμεινα μόνος μου μαζί του. Με έδενε σε μια καρέκλα, με έβαζε να κάνω αγροτικές δουλειές, να κουβαλάω πέτρες. Έχω καταστρέψει τη μέση μου. Ξέρετε πόσα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι χωρίς εσώρουχα και να ξαπλώνουμε στο ίδιο κρεβάτι; Τον έβλεπα να παρακολουθεί ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Όταν έφυγα από το σπίτι του είπα να μη με αναζητήσει ξανά. Τον καιρό που έμεινα μαζί του δε με άφηνε να πάω σχολείο και έχασα μια χρονιά.

«Πόσο θυμό και πόση οργή μου έχει δημιουργήσει αυτός ο άνθρωπος»

Πόσο θυμό και πόση οργή μου έχει δημιουργήσει αυτός ο άνθρωπος. Δεν ήμουν καν γραμμένος στο μητρώο αρρένων. Το έμαθα όταν πήγα στη στρατολογία. Πήγα στον δήμο να ρωτήσω και μου απάντησαν «είσαι αόρατος». Δεν τους πήγαινε ένα χαρτί που του ζητούσαν για αυτό συνέβη αυτό.

«Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω»

Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν κ με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα.

«Πήγα στην Αθήνα για να ξεχάσω τα πάντα»

Όταν έμενα με τη μητέρα μου όλα πήγαιναν καλά, είχα ξεφύγει από αυτόν τον άνθρωπο. Κάποια στιγμή άκουσα ότι είχε ασελγήσει στη μεγάλη μου αδελφή. Για αυτό πήγα στην Αθήνα για να ξεχάσω τα πάντα. Μου έλεγε, γελώντας, ότι μοιάζω στον πατριό μου. Δεν του έλεγα κάτι γιατί τον φοβόμουν. Γύρισα στο χωριό μετά από τρία χρόνια. Ο πατέρας μου είχε παντρευτεί μία γυναίκα από τη Ρουμανία και είχε δύο μικρά παιδιά. Άκουγα ότι τα βασανίζει και τα βάζει να δουλεύουν, ότι τα έδενε σε κολόνες. Μάλιστα, είχα ακούσει ότι είχε ασελγήσει και στο μικρό κοριτσάκι.

«Τους τράβαγε τις ψείρες από τα μαλλιά με την ηλεκρτική σκούπα»

Το σπίτι ήταν χειρότερο από χοιροστάσιο, τα παιδιά άπλυτα να κουβαλάνε ξύλα. Τους πήγαινα σοκολάτες, γιατί ήξερα ότι τους λείπουν, όπως έλειπαν και σε εμάς. Τους τράβαγε τις ψείρες από τα μαλλιά με την ηλεκτρική σκούπα. Αποκαλούσε χυδαία το μικρό κοριτσάκι. Είχε ζητήσει από τη γειτόνισσα να του φέρει μια γυναίκα και σαν αντάλλαγμα θα της έδινε το μικρό κοριτσάκι του για να το μεγαλώσει εκείνη. Δεν υπήρχε μέρα που να μην έκανε συζήτηση για γυναίκα.

«Μου είπε αν δεν του πάω την αδελφή μου θα μας σκοτώσει όλους»

Μου είχε ζητήσει και τη μεγαλύτερη αδελφή μου να του πάω. Μου είχε πει «Θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει.

«Μου είπε η αδελφή μου ότι πονούσε και ήμουν σίγουρος ότι την είχε πειράξει»

Ήθελα να βοηθήσω τα δύο μικρά μου αδελφάκια αλλά δεν ήξερα τον τρόπο. Τον τελευταίο καιρό πήγαινα συνέχεια στο σπίτι του για τα μικρά μου αδέλφια. Μια μέρα είδε το μικρό κοριτσάκι αναστατωμένο με τα χέρια μπροστά στα γενετικά της όργανα. Μου είπε ότι πονούσε. Ήμουν σίγουρος ότι την είχε πειράξει. Χαϊδευόταν με το μικρό κοριτσάκι όπως χαϊδευόταν και με τη μεγαλύτερη αδελφή μου. Συνέχισε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε ό,τι έγινε δυστυχώς.

«Θύμωσα και πήρα το όπλο»

Το ραντεβού μου το είχε κλείσει εκείνος δύο μέρες πριν και μου είπε πού θα βρισκόμασταν. Δεν ήξερα πώς να βοηθήσω τα δύο παιδιά. Με έπαιρνε τηλέφωνα. Θύμωσα και πήρα το όπλο. Έφτασα στο σημείο της δολοφονίας με το αυτοκίνητο της αδελφής μου. Ήμουν θολωμένος και δε μπορώ να θυμηθώ πώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Πάρκαρα το αυτοκίνητο. Κατέβηκα κάτω και εκείνος ήταν στο αυτοκίνητο. Μου ήρθαν στο μυαλό όλες οι αναμνήσεις. Από εκεί και πέρα σας ορκίζομαι ότι δε θυμάμαι κάτι. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σε αυτό το σημείο. Πιστέψτε με. Ζητάω ακόμη μία φορά συγγνώμη.

Η απολογία του Αλέξη κράτησε τρεις ώρες. Όταν κατέβηκε από το εδώλιο η μητέρα του έπεσε στην αγκαλιά του ξεσπώντας σε κλάματα. Το ίδιο και εκείνος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, καθώς πίστευε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδερφούλα του μόλις 10 ετών.

«Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο Αλέξης στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους. «Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αλέξης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

 

 

 

 

Νέα 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα