Brexit: Πώς θα επηρεάσει τους φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Τι θα γίνει με τα δίδακτρα

14:45 6/9/2019 - Πηγή: Eirinika

Τα ίδια δίδακτρα αλλά και οικονομική υποστήριξη ίδια με τους Βρετανούς θα έχουν οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το παραπάνω επεσήμανε η βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ στο πλαίσιο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, τονίζοντας ωστόσο, πως «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί».

Δείτε επίσης: Ο Μπόρις Τζόνσον συνέχισε την ομιλία του, ενώ μια αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία - Οι αντιδράσεις και η αποδοκιμασία (βίντεο)

 

Η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ ανέφερε πως αυτό θα ισχύει μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν πάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Νέα BREXIT ΦΟΙΤΗΤΕΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords