Αυτό είναι το σαρκοφάγο έντομο με το ισχυρό δάγκωμα που εντοπίστηκε και στη Ροδόπη και στη Λαμία (Βίντεο)

Το βλέπετε μέσα σε ένα βάζο, χωρίς να είναι εν ζωή. Είναι περί των πέντε εκατοστών και αποτελεί ένα σπάνιο, σαρκοφάγο μάλιστα, έντομο.

Αυτό το πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισε κάτοικος της Ροδόπης, έξω από την εκκλησία της Ξυλαγανής.

Το έντομο ήταν νεκρό και οι περαστικοί δεν είχαν καταλάβει εδώ και ημέρες πως επρόκειτο για νεκρό έντομο, καθώς τόσο η εμφάνιση όσο και η υφή του ...μοιάζουν πλαστικά.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές πηγές πρόκειται για το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, που έχει μάλιστα

πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Το Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae, που είναι σαρκοφάγο και ιδιαίτερα σπάνιο εντοπίστηκε έξω από την εκκλησία της Ξυλαγανής και πρόκειται για τον "ξάδελφο" αντίστοιχου εντόμου που εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Λαμία και έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

Το έντομο που εντοπίστηκε στη Λαμία, σύμφωνα με τον Διονύση Βοργιά και το xronos.gr, το ονόμασαν χιουμοριστικά «σαρκοφάγο έντομο γίγας».

Τώρα, στην Ροδόπη, εκτός από την είδηση, έφτασε και το συγκεκριμένο έντομο, το οποίο - όπως εξηγεί χιουμοριστικά κάτοικος της Ξυλαγανής που μας έστειλε και την φωτογραφία - «έχει το μέγεθος ενός μεγάλου αναπτήρα».

Ο παππούς του ήταν αυτός που εντόπισε το μεγάλο αυτό έντομο η εμφάνιση του οποίου αποτελεί θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» της Ξυλαγανής.

«Δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο έντομο», μας λέει ο άνθρωπος που μας έστειλε την φωτογραφία, εξηγώντας ότι στην αρχή κανείς δεν πίστεψε ότι επρόκειτο για αληθινό έντομο, καθώς ήταν πολλές ημέρες νεκρό στα σκαλάκια της εκκλησίας.

Νέα Σαρκοφάγο Έντομο Λιθόκερο ΡΟΔΟΠΗ ΛΑΜΙΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα