Υπουργείο Τουρισμού: Διευκρινίσεις για τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοιχτά

Σε διευκρινίσεις για το κλείσιμο των ξενοδοχείων της χώρας προχωρά το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε εχθές βάσει της οποίας αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα,

όπως διευκρινίζει το υπουργείο, τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες, ενώ όσα έχουν πελάτες παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας και πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν 3 ξενοδοχεία, αναφέρει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Αγωνία για τον κλάδο «σωσίβιο» των χρόνων των μνημονίωνΥπουργείο ΤουρισμούξενοδοχείαΧάρης Θεοχάρηςκορονοιόςμέτρα προστασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα