Ξεκινά η παραγωγή της BMW iX στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ

18:55 8/7/2021 - Πηγή: Reporter
Ο μισός όγκος παραγωγής του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ θα αποτελείται από ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η κανονική παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX* ξεκίνησε σήμερα στο Ντίνγκολφινγκ. Το εργοστάσιο στην Κάτω Βαυαρία κατασκευάζει τώρα οχήματα με όλες τις εκδόσεις συστημάτων κίνησης, π.χ. με θερμικό κινητήρα, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά

μοντέλα σε μία γραμμή παραγωγής. Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή δήλωσε: «Το λανσάρισμα της BMW iX σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην επέκταση του εξηλεκτρισμού μας και επιβεβαιώνει τον επιτυχή μετασχηματισμό του δικτύου παραγωγής μας οδεύοντας προς την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση».

Η BMW iX* κατασκευάζεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group σε μία ευέλικτη γραμμή που υποστηρίζει επίσης την παραγωγή μοντέλων BMW Σειράς 5, Σειράς 7 και Σειράς 8. Για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, οι εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων στο Ντίνγκολφινγκ έχουν επεκταθεί και ανακαινιστεί. Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή της BMW iX* στο εργοστάσιο οχημάτων του Ντίνγκολφινγκ. Πολλά από τα μέτρα μετασχηματισμού και αναδιάρθρωσης που χρειάστηκαν για την BMW iX* θα ωφελήσουν τις μελλοντικές γενιές της BMW Σειράς 7 και Σειράς 5 που θα κατασκευάζονται στο Ντίνγκολφινγκ τα προσεχή χρόνια. Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις έχουν επίσης ανακοινωθεί και για τις δύο σειρές μοντέλων.

Ο μισός όγκος παραγωγής θα έχει εξηλεκτριστεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Με την BMW iX και άλλα μοντέλα PHEV μόνο στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, το BMW Group σχεδιάζει να διπλασιάσει την αναλογία ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα κατασκευαστούν φέτος συγκριτικά με το 2020. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, τα μισά από τα οχήματα που θα κατασκευάζονται στο Ντίνγκολφινγκ θα είναι ηλεκτροκίνητα. Το νέο μοντέλο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό. «Η BMW iX* θα είναι ήδη ένα από τα μοντέλα με τον υψηλότερο όγκο παραγωγής στο εργοστάσιο αυτό μέχρι την επόμενη χρονιά», σύμφωνα με τον Nedeljković. Την BMW iX* θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η BMW i4*, που θα κατασκευάζεται στο Μόναχο. Στο τέλος της επόμενης χρονιάς, όλα τα γερμανικά εργοστάσια θα κατασκευάζουν τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

παραγωγήIXBMW
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινά, BMW X, Ντίνγκολφινγκ,xekina, BMW X, ntingkolfingk