WSJ-Χαμάς: Η επίθεση στο Ισραήλ σχεδιαζόταν από το 2021

Από το 2021 σχεδιαζόταν η «ιδέα» πίσω από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, όταν οι μαχητές της άρχισαν να προετοιμάζονται εντατικά μελετώντας τις τακτικές και τις στρατηγικές του αντιπάλου τους, σημειώνει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον Abu Obaida, εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος αποκάλυψε στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram την έκταση του σχεδιασμού της για πρώτη φορά, επιχείρησή της ήταν «ή να κερδίσει ή να γίνουν μάρτυρες» στον πόλεμο με το Ισραήλ.

«Οι δυνάμεις μας πέτυχαν μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική νίκη στην ιστορία των συγκρούσεων με τον Σιωνιστή εχθρό», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Το αποτέλεσμα ήταν «πάνω από ό,τι είχαμε προγραμματίσει», τόνισε ο ίδιος. Το σχέδιο της Χαμάς ήταν να αναπτύξει 3.000 μαχητές για τον επίθεση στο Ισραήλ και άλλους 1.500 για υποστήριξη. Μελέτησε τα πάντα, από το πώς ο ισραηλινός στρατός εκπαιδεύει και αναπτύσσει τους στρατιώτες του, μέχρι τη γη και τις καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε όλους τους πολίτες της πόλης της Γάζας, περισσότερους, δηλαδή, από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν προς τα νότια μέσα σε 24 ώρες, καθώς συγκέντρωσε τανκς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας πριν από την αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

ΙσραήλΧαμάςWall Street Journal
Keywords