Βρετανία:$10,3 δισ. ζητούν οι επιχειρήσεις ως βοήθεια για την πανδημία

Βοήθεια ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων λιρών (10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, ζήτησαν την Τρίτη(19/1) οι επιχειρήσεις στην Βρετανία, υποστηρίζοντας, πως είναι αδύνατο να περιμένουν την κατάθεση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο, για να μάθουν αν θα λάβουν και άλλη οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), οι βρετανικές επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν αν θα λάβουν υποστήριξη. Με την χώρα τους να είναι σε ένα νέο καθολικό lockdown,

αυτές προσαρμόζονται, και ένα νέο οικονομικό πακέτο ή όχι, θα επηρεάσει κατά πολύ τις αποφάσεις τους για τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις.

"Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Θα είναι πολύ περίεργο να τερματισθεί αυτή η υποστήριξη τώρα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Ντάνκερ, γενικός διευθυντής της CBI.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, έχει ήδη παρατείνει αρκετές φορές την εφαρμογή των μέτρων οικονομικής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, έχει δηλώσει πως το οικονομικό κόστος των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα φτάσει στα 280 δισεκατομμύρια λίρες στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, επιβαρύνοντας τη Βρετανία με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα-ρεκόρ σε καιρό ειρήνης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό και απαιτείται να ξοδευτούν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

ΒρετανίαπανδημίαΟικονομική ενίσχυσηΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα