Βατόπουλος: Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα

Το ενδεχόμενο η χώρα να καταγράψει περισσότερα από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο, επεσήμανε την Παρασκευή ο καθηγητής μικροβολιογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέσα σε περίοδο 7-10 ημερών τα κρούσματα αυξήθηκαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1.000, κάτι που συνιστά σχεδόν διπλασιασμό, τονίζοντας πως ακόμα οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο της διασποράς αλλά τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν αρχίσουν να νοσούν περισσότεροι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός από αυτή που είναι για εργασία) ώστε να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λοκντάουν, ο ίδιος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά κατά την γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί.

"Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το λοκντάουν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως υπάρχει η πιθανότητα να το ξανακολλήσει κάποιος, όμως αυτοί που το έχουν ξανακολλήσει μέχρι τώρα φαίνεται ότι το περνάνε πολύ ελαφριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα