Τραυλού:Έκκληση στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για τα πλοία στο Ιράν

13:26 2/6/2022 - Πηγή: Reporter

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, έκανε την Πέμπτη (2/6) δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση της κατάληψης των δύο ελληνικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στο Ιράν.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Έκθεση Ποσειδώνια 2022 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον ΠΟΙΑΘ, η κα. Τραυλού είπε:

«Για το θέμα της ομηρίας των δύο πλοίων μας στο Ιράν είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Κρατούνται δύο υπό ελληνική σημαία πλοία, κρατούνται τα πληρώματά τους, ανάμεσα τους και νέα

παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα τα κράτη οι πάντες να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία», δήλωσε.

Από τη μεριά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης είχε αναφέρει: «Παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το Δίκαιο της Θάλασσας απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Όχι μόνο για την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την παγκόσμια ευημερία».

ΤΡΑΥΛΟΥΠλοίαΙράνΤΑΝΚΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα