Τον CEO της Seat θέλει η Renault

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault προσέφερε τη θέση του CEO στον διευθύνοντα σύμβουλο της Seat, Luca de Meo. Ο De Meo θα γίνει αρχικά διευθύνων σύμβουλος της Renault για δύο χρόνια πριν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμαχία του ομίλου με την Nissan και την Mitsubishi.

Όπως

αναφέρει η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα στελέχη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας με πολύχρονη παρουσία στον όμιλο της Fiat και για πολλά χρόνια στο VW Group.

Ο De Meo ήταν υποψήφιος για τη θέση μαζί με τον Didier Leroy (εκτελεστικό αντιπρόεδρο, πρακτικά No.2 στην ιεραρχία, της Toyota) και τον Patrick Koller, CEO της Faurecia. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ο διορισμός του De Meo θα βοηθήσει να δοθεί ένα τέλος σε μια παρατεταμένη περίοδο αναταραχής για τον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων, ο οποίος αγωνιζόταν να ανακάμψει από την σύλληψη του πρώην ηγέτη της, Carlos Ghosn, πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο Ghosn, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, συνελήφθη στην Ιαπωνία τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορούμενος περί οικονομικών παραπτωμάτων, τα οποία ο ίδιος που αρνείται.

αυτοκινητοβιομηχίεςNissanMitsubishi
Keywords
Τυχαία Θέματα