To παρασκήνιο της υποβάθμισης από τη Fitch – Δ. Λευτάκης (Merit): «Έχει προεξοφληθεί από το ταμπλό η χρεοκοπία της χώρας»

Ακόμα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας έχει αποτιμηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σχολιάζει μιλώντας στο «R» ο διευθύνων σύμβουλος της Merit ΑΧΕΠΕΥ κ. Δ. Λευτάκης. Ο κ. Λευτάκης, θεωρεί δεδομένη τη στήριξη, τόσο την οικονομική, όσο και την πολιτική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παροχή βοήθειας 20 - 25 δισ. ευρώ, υπό μορφή δανείου, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Τέλος, σημειώνει πως από την επικείμενη έκδοση του ομολόγου, δηλαδή κατά πόσο αυτή θα είναι εξασφαλισμένη, θα κριθεί η αποκλιμάκωση των spreads.

Πάντως,

ό,τι χειρότερο ήταν η υποβάθμιση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών από τη Fitch. Κι ο λόγος δεν έχει να κάνει τόσο με τη συγκυρία, όσο με αυτά που έρχονται. Δηλαδή, εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η ανησυχία εστιάζεται από 'δώ και στο εξής στο τι άλλο μάς περιμένει. Όταν η Fitch, προβαίνει στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών πριν καν κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του τελευταίου 3μήνου και μάλιστα πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα τα νέα busines
Keywords
Τυχαία Θέματα