Το Λιμάνι της Βαλένθια προχωρά στην κατασκευή δύο ηλεκτρικών υποσταθμών

Η Λιμενική Αρχή της Βαλένθια (PAV) προχωρά σε πολλές πρωτοβουλίες με στόχο να κάνει τις δραστηριότητές της πιο οικολογικές.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο ηλεκτρικών υποσταθμών και τη χρήση υδρογόνου καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Ο επικεφαλής της Οικολογικής Μετάβασης της λιμενικής αρχής, Federico Torres, δήλωσε ότι η λιμενική αρχή θα επενδύσει «130 εκατομμύρια ευρώ (138,87 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε περιβαλλοντικές δράσεις στο πλαίσιο του στρατηγικού

της στόχου Valenciaport 2030, μηδενικές εκπομπές».

Ο περιφερειακός γραμματέας Βιώσιμης Οικονομίας της Generalitat Valenciana, Empar Martínez υποστηρίζει την επιτάχυνση των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως αυτά στο λιμάνι Βαλένθια.

Παράλληλα, η λιμενική Αρχή της Βαλένθια, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών, πραγματοποίησε το συνέδριο «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο λιμάνι» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Κατά την ομιλία του, ο Τόρες αναφέρθηκε και σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η χρήση εναλλακτικών καυσίμων, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στη Βαλένθια και τη Γκάντια, τη δέσμευση για τον σιδηρόδρομο και την ηλεκτροδότηση του εσωτερικού δικτύου του λιμανιού Βαλένθια.

ΒαλένθιαλιμάνιλιμάνιαΛΙΜΕΝΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα