Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορονοϊό

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες, το απόγευμα στις 18:00, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας, ο Πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει lockdown ή κάποιο πρόσθετο μέτρο.

Ωστόσο, θέλει να ενημερώσει τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας και να ζητήσει τήρηση των μέτρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανακοινώσει νέο lockdown

αλλά θα περιγράψει στους πολίτες την κατάσταση που επικρατεί επιδημιολογικά στη χώρα λόγω κορονοιού και στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ώστε να μη ληφθούν άλλα σκληρότερα.

Κρίσιμη φάση

Γενικώς, όπως φάνηκε και από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση θέλει να ρίξει τους τόνους και να ανατρέψει το κλίμα έντονης ανησυχίας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας και το αν μπορεί να αντέξει το δεύτερο κύμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση στην πορεία της πανδημίας, τόνισε συγκεριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το παράδειγμα άλλων χωρών και αναφέρθηκε ειδικά στη Γαλλία, που έχει περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα και σταθερά πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Τόνισε πως αναλογικά, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε τα 1.600, αλλά χάρη στα μέτρα και τη συλλογική ευθύνη που έχουν επιδείξει οι πολίτες, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως.

Επίσης τόνισε ότι από τη σύγκριση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο προκύπτει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχετικοί πίνακες που συγκρίνουν επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας με του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό, που θα κοστίσουν στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία, πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου χρειάζεται πολύ προσοχή τις ώρες αιχμής.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμφόρησης, με βάση το τρίπτυχο τηλεργασία στο 40% όπου είναι δυνατό, κυλιόμενο ωράριο και περισσότερα λεωφορεία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μητσοτακηςαπόγευμαπρωθυπουργόςδιάγγελμα
Keywords
Τυχαία Θέματα