Τεχνολογικό «άλμα» και διεύρυνση του σερί στη Wall Street

Με άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν τη Δευτέρα (23/1) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve). Παράλληλα, προετοιμάζονται για μία σωρεία ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά σήμερα κατά 0,76% στις 33.629,56

μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,18% στις 4.019,35 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,01% στις 11.364,41 μονάδες. Η ισχυρή άνοδος του τεχνολογικού δείκτη οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των μετοχών ημιαγωγών.

Οι μετοχές της Tesla (+7,74%) και της Apple (+2,35%) ενισχύθηκαν σημαντικά από τις ελπίδες ότι ένα νέο άνοιγμα στην Κίνα θα τονώσει τις επιχειρήσεις τους. Και οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί αντιμετώπισαν πρόσφατα προσωρινές διακοπές λειτουργίας και πλήγματα στην παραγωγή τους, καθώς η χώρα είχε αυξανόμενα κρούσματα Covid-19.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας (Leading Economic Index) του Conference Board υποχώρησε 1% τον Δεκέμβριο μετά την καθοδικά αναθεωρημένη πτώση του Νοεμβρίου κατά 1,1%. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για υποχώρηση του δείκτη κατά 0,7% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Μικρές μεταβολές για πετρέλαιο, χρυσό - «Εκτοξεύθηκε» το φυσικό αέριο

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί ελάχιστα και το μπρεντ να ενισχύεται λόγω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας για τη ζήτηση ενέργειας από την Κίνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2 cents και έκλεισε στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, το Brent παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 56 cents ή 0,6% στα 88,19 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας στο υψηλότερο από τις 22 Νοεμβρίου.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου «εκτινάχθηκε» 8,6% στα 3,447 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, πριν από τη λήξη του την Παρασκευή. Το συμβόλαιο Μαρτίου «εκτοξεύθηκε» επίσης 6,1% στα 3,222 δολάρια ανά εκατομμύριο BTU.

Οριακή άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού, διευρύνοντας το υψηλό 9μήνου. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωνε απώλειες ενδοσυνεδριακά, ωστόσο στη συνέχεια τις διέγραψε αντιδρώντας στις πιέσεις του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε οριακά κατά 40 σεντς ή 0,02% στα 1.928,6 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου έχασε 38 cents ή 1,6% στα 23,554 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός του ίδιου μήνα έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1% στα 4,2565 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑNasdaqTeslaAppleΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα