Τα θύματα της φτώχειας έφθασαν τα 112,8 εκατομμύρια στην ΕΕ!

Την δημιουργία, ενός καθολικού βασικού εισοδήματος για όλη την ΕΕ, προκειμένου να περιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ζητάει με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Λιθουανός ευρωβουλευτής της Ομάδας Renew Europe, Viktor Uspaskich.

Η ερώτηση του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι σ’ αυτήν αναφέρεται ότι, οι άνθρωποι που εξακολουθούν να κινδυνεύουν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έφθασαν «αισίως»

τα 112,8 εκατομμύρια σ’ όλη την ΕΕ.

Όπως δε υπογραμμίζει ο Λιθουανός ευρωβουλευτής, «ο συνεχιζόμενος υψηλός αριθμός ατόμων, που απειλούνται με φτώχεια στην ΕΕ κάθε χρόνο, δείχνει ότι μη δεσμευτικά νομικά μέσα, όπως η στρατηγική «Ευρώπη 2020» ή οι συστάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ, δεν αποτελούν επαρκή βάση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της φτώχειας στην ΕΕ. Αυτό όχι μόνο επιδεινώνει τις υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, αλλά δεν φαίνεται πολύ καλό στα μάτια τρίτων χωρών.»

Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη φτώχεια στην ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης στην ίδια την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι «είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα καθολικό βασικό εισόδημα για να αποτραπεί η φτώχεια των ανθρώπων στην ΕΕ».

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η απάντηση της «νέας» Κομισιόν που, όπως είναι γνωστό, δεν έχει συμπεριλάβει την αντιμετώπιση της φτώχειας στην ΕΕ, στις βασικές της προτεραιότητες.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Viktor UspaskichΚΟΜΙΣΙΟΝφτωχειαΕυρωπαϊκή Ενωση
Keywords
Τυχαία Θέματα