Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Wall Street

22:15 8/6/2020 - Πηγή: Reporter

Συνεχίστηκε και σήμερα το ράλι ανόδου στην Wall Street με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για την επανεκκίνηση της αμερικανής οικονομίας, μετά και τα βελτιωμένα στοιχεία για την ανεργία.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με τον Nasdaq να βρίσκεται σε νέο ιστορικό υψηλό και τον S&P 500 να προσεγγίζει τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί στις αρχές του 2020.

«Ανάσα» στην αγορά έδωσε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τα στοιχεία στην απασχόληση,

τα οποία έδειξαν πτώση του ποσοστού της ανεργίας σε μηνιαία βάση, τον Μάιο, στο 13,3%, από 14,4% τον Απρίλιο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στις ανακοινώσεις της Federal Reserve την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν αναμένεται κίνηση στα επιτόκια, τα οποία βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα.

Στο μέτωπο των διαδηλώσεων, που συνεχίζουν να κατακλύζουν τις ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αποφάσισε την Κυριακή να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί στην πόλη εδώ και μία εβδομάδα με αφορμή τις ταραχές. Νωρίτερα, οι Δημοκρατικοί γονάτισαν στο αμερικανικό Κογκρέσο για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα σιωπής αποτείνοντας φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και άλλους Αφροαμερικανούς «που έχασαν άδικα τη ζωή τους», προτού παρουσιάσουν την πρότασή τους για μια μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Με ώθηση από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τα θετικά μηνύματα στην εργασία, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,25% στις 27.448,63 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 αυξάνεται κατά 0,81% στις 3.219,74 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,81% στις 9.893,73 μονάδες.

Σε μεικτά πρόσημα βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σήμερα, Δευτέρα, σε αντίθεση με την Ασία που κατέγραψε κέρδη.

«Βουτιά» για το πετρέλαιο

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε δεινή θέση βρίσκονται οι δύο τύποι πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 3,64% στα 38,11 δολάρια ανά βαρέλι. Το μπρεντ χάνει 3,55% στα 40,80 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίθετα, ο χρυσός ενισχύεται κατά 1,24% στα 1.703,90 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδική πορεία για την στερλίνα

Όσον αφορά τα νομίσματα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,18% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους στο 1,1271 ευρώ ανά δολάριο. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,10% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 0,8892 ευρώ ανά στερλίνα. Τέλος, η βρετανική λίρα κερδίζει κατά 0,38% έναντι του δολαρίου, με την σχετική ισοτιμία να ανέρχεται στην 1,2710 στερλίνα ανά δολάριο.

Wall StreetΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣΕμπορεύματαΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα