Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια με 15% ο Μ. Σάλλας

Με ποσοστό 15% τουλάχιστον και ίσως περισσότερο, ο Μιχάλης Σάλλας, μπορεί αν θέλει να ελέγξει τη διοίκηση της Παγκρήτιας τράπεζας, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της χώρας. Η Παγκρήτια τράπεζα έχει πάνω από 80.000 μέλη - συνεταιριστές, χορηγήσεις 1,6 δισ Ευρώ και καταθέσεις 1 δισ Ευρώ. Ο πρώην Προεδρος της τράπεζας

πειριαώς, δήλωσε οτι εμπιστεύεται τη διοίκηση της τράπεζας, πράγμα που σημαίνει οτι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν θα είναι προτεραιότητα του η διοίκηση και οτι θα παραμείνει απλώς ώς στρατηγικός επενδυτής.

Το 85% του συνόλου των δανείων της είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαθέτει δίκτυο 47 καταστημάτων στην Κρήτη, παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο, 54 Καταστήματα Πανελλαδικά και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ).

Με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

Η κίνηση Σάλλα, εντυπωσίασε την αγορά διότι οι συζητήσεις για την απόκτηση του ποσοστού της δεν είχαν διαρρεύσει. Όπως ανακοινώθηκε όμως, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

ΠαγκρήτιαΠειραιώςΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα