Στο «κόκκινο» λόγω αβεβαιότητας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας, τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης και τον προεκλογικό πυρετό στις ΗΠΑ.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,53% στις 12.757 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 μειώνεται 0,24% στις 5.883 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,53% στις 4.806 μονάδες.

Στο νότο, απώλειες καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,31% στις 19.001

μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο IBEX στη Μαδρίτη, κατά 0,08% στις 6.708 μονάδες. Στην Πορτογαλία, άνοδο καταγράφει ο PSI 20 κατά 0,73% στις 4.062 μονάδες.

Στη Ρωσία, ο MOEX κερδίζει 0,05% στις 2.911 μονάδες και ο RTSI 1,26% στις 1.170 μονάδες. Στην Τουρκία, ο BIST 100 κερδίζει 1,13% στις 1.135 μονάδες.

Στο μέτωπο των στοιχείων για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, θετικά υποδέχθηκαν στη Γερμανία, τα στοιχεία για τη μείωση του αριθμού των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας το Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο.

Στη Γαλλία, σε σταθερά επίπεδα παρέμεινε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο, καθώς η απότομη υποχώρηση του κόστους της ενέργειας, αντιστάθμισε τις υψηλότερες τιμές των τροφίμων και του καπνού.

Στη Βρετανία, τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους έδειξαν βουτιά 21,5% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ σε σημερινή ομιλία της η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, άφησε να εννοηθεί πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η συνταγή της Fed για τον πληθωρισμό.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές, παρακολουθούν τις ειδήσεις σχετικά με τo εμβόλιo του κορονοϊού, καθώς και τις συνομιλίες στην Ουάσινγκτον για ένα νέο πακέτο τόνωσης που πρόκειται να φτάσει σε κρίσιμο σημείο αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύθηκε από το επεισοδιακό πρώτο debate της Τρίτης μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, για το χρίσμα του Προέδρου των ΗΠΑ. «Αυτό που εισπράττουμε από τη συζήτηση είναι η ενίσχυση της πεποίησης ότι αν κερδίσει ο Μπάιντεν, ο Τραμπ δεν πρόκειται να το αποδεχτεί», δήλωσε ο Κρις Γουέστον, επικεφαλής έρευνας της Pepperstone Group στη Μελβούρνη.

Τέλος, σημειώνεται πως τα πτωτικά κατά 0,47% futures του S&P προμηνύουν για ξεκίνημα της αμερικανικής αγοράς με κυριαρχία πωλητών.

ΕυρώπηΑγορέςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα