Στις 16:30 μ.μ. η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

Με το διπλωματικό κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας να είναι ήδη επιβαρυμένο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσέρχεται σήμερα στις 16:30 (ώρα Ελλάδος) στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η μίνι διπλωματική κρίση που προκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος με το μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες που προσυπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης, που ελέγχεται από την Άγκυρα, δεν επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας

από τη σημερινή συνάντηση των δυο ηγετών. Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν αποκλείουν την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για επανέναρξη συνομιλιών, οι οποίες εάν επανενεργοποιηθούν, θα ξεκινήσουν με βάση το δυσμενές πεδίο, που διαμορφώνει η αποκάλυψη του συνόλου των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας.

Στις 11:45 (ώρα Ελλάδος), ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ. Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η έναρξη τη Συνόδου, στην διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη. Στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που υλοποιούν τον στόχο, οι αμυντικές δαπάνες να είναι ίσες ή μεγαλύτερες του 2% του ΑΕΠ. Σε αυτό το γεύμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςπρωθυπουργόςΝΑΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα