Σολτς από G7: Η ενότητα προκαλεί πονοκέφαλο στον Πούτιν

«Πάρα πάρα πολύ βέβαιος» ότι η Ομάδα των Επτά (G7) θα καταφέρει να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα ενότητας και αποφασιστικής δράσης, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής που είχε ως αντικείμενο την οικονομία και συγκεκριμένα την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

«Μας ενώνουν η άποψή μας για τον κόσμο, η πίστη στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου (…) Οι συζητήσεις στην πρώτη συνάντηση πήγαν πολύ καλά», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος ως οικοδεσπότης της Συνόδου, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «τα πράγματα

θα συνεχίσουν έτσι».

Κατά τη δεύτερη συνάντησή τους, οι επτά ηγέτες θα συζητήσουν θέματα επενδύσεων σε παγκόσμιες υποδομές και την παγκόσμια υγειονομική κατάσταση με φόντο την πανδημία του κορονοϊού, ενώ το βράδυ οι εμπιστευτικές συνομιλίες θα έχουν ως αντικείμενο την πολιτική ασφάλειας. «Πρέπει να εργαστούμε για μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στον κόσμο, η οποία θα διασφαλίζει την ειρήνη», ανέφερε ο κ. Σολτς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Μείναμε ενωμένοι όταν οργανώσαμε την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο. Μπορεί να πει κανείς ότι ο Πούτιν δεν υπολόγιζε κάτι τέτοιο και αυτό εξακολουθεί να του προκαλεί πονοκέφαλο», συνέχισε ο Γερμανός ηγέτης.

Αναφερόμενος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Σολτς σημείωσε τόνισε ότι «η Γερμανία και οι ΗΠΑ θα ενεργούν πάντα μαζί όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας στην Ουκρανία».

ΠουτινΣολτςG7ΕΕΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα