Σκρέκας: Δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά το χειμώνα

O υπουργός Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, δεσμεύθηκε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής πως στη διάρκεια του χειμώνα δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματους για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, δικαιούχους επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Επίσης έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης, τον 15902 όπου όποιος βρίσκεται σε απολυτή οικονομική δυσχέρεια και επανασυνδέεται το ρεύμα του» υπενθύμισε.

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι η Πολιτεία πληρώνει το κόστος επανασύνδεσης και αποπληρώνει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ,

το 100% των ληξιπρόθεσμων κι από εκεί και πάνω ένα ποσοστό των παλαιότερων οφειλών.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διευκρίνισε ότι «ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο είναι μόλις 1 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, εμείς επιδοτούμε με 20 ευρώ, δηλαδή 20 φορές παραπάνω από τον ΕΦΚ και επιπλέον 20 ευρώ παραπάνω δίνει η ΔΕΠΑ Αεριού, άρα 40 ευρώ παραπάνω έκπτωση». Στον ηλεκτρικό, πρόσθεσε, ο ΕΦΚ είναι μόλις 5 ευρώ, όταν επιδοτούμε τη μεγαβατώρα με 150 ευρώ.

Για την ελαφρά αποκλιμάκωση στις αγορές ενέργειας, ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για «φωτογραφία της στιγμής», υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.

Σκρέκαςρεύμα επιδοτήσειςΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα