ΣΕΒ: Οι προδιαγραφές προϊόντων διευκολύνουν την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές

Στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ διοργάνωσε, σήμερα, (Τρίτη, 14/1/2020), στα γραφεία του, εργαστήριο με θέμα: «Προδιαγραφές και Αδειοδότηση Προϊόντων».

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση και η κατανόηση της σημασίας των προδιαγραφών προϊόντων, αλλά και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς στις αγορές στόχους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών στις χώρες του εξωτερικού. Ειδικότερα, στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά θέματα όπως,:

Η επίδραση
των κανονιστικών ρυθμίσεων της Ε.Ε. στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών χημικών βιομηχανιών,Οι πιστοποιήσεις των προϊόντων ως διαβατήριο για τις εξαγωγές,Οι πιστοποιήσεις και το πλαίσιο απαιτήσεων για συσκευασμένα τρόφιμα στη διεθνή αγορά, καιΗ εναρμόνιση των κανονιστικών ρυθμίσεων για τα φάρμακα στην ΕΕ. και παγκοσμίως.

Στο εργαστήριο τις εισηγήσεις έκαναν εκπρόσωποι από εξαγωγικές εταιρείες μέλη του ΣΕΒ, από διαφορετικούς κλάδους, όπως ο κ. Αλέξανδρος Κατραούζος, Διευθύνων Σύμβουλος, NEOTEX Α.Ε.Β.Ε., ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος OLYMPIA ELECTRONICS A.E., ο κ. Στέφανος Σουμέλας, MSc, MPharm, Υπεύθυνον Ρυθμιστικών Υποθέσεων, UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. και η κα. Ιουλία Ραχιώτη, Quality Assurance and Regulatory Manager, ELBISCO S.A.

Μιλώντας για τη σημασία του εργαστηρίου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι «κρίσιμη προϋπόθεση για να μπορούν οι ελληνικές εταιρείες να διακινούν τα προϊόντα τους, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά, είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γνώση των απαιτήσεων αυτών είναι κρίσιμη για την εξαγωγική επιτυχία των επιχειρήσεων και ακόμα πιο κρίσιμη όταν αφορά χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι και τη νέα χρονιά, ο ΣΕΒ θα εντείνει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με σεμινάρια, εξειδικευμένη πληροφόρηση και επιχειρηματικές αποστολές, σε σημαντικές αγορές στόχους.

ΣΕΒΚωνσταντίνος Μπίτσιοςελληνικές επιχειρήσειςεξαγωγές
Keywords
Τυχαία Θέματα