Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν-Νεκροί και εγκλωβισμένοι

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν, μετά από σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού προέβη στις δυσάρεστες ανακοινώσεις, ενώ τόνισε πως ορισμένοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια

κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1231489283883753477}

«Εστάλησαν ομάδες διάσωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για ζημιές ούτε για νεκρούς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν και δεν είναι κατοικημένη», δήλωσε νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

{https://twitter.com/twitpos/status/1231492617214492675}

Το TRT μετέδωσε πως ομάδες επιθεώρησης ζημιών εστάλησαν στην περιοχή. Υπήρξαν επίσης αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων στην τουρκική πόλη Βαν.

ΥΠΕΞ: Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην Τουρκία και το Ιράν που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Οι σκέψεις μας είναι σε όλους τους πληγέντες και στις ομάδες διάσωσης» σημειώνει καταληκτικά το υπουργείο Εξωτερικών.

ΤΟΥΡΚΙΑΙράνσεισμόςΣουλεϊμάν Σοϊλού
Keywords
Τυχαία Θέματα