ΣΑΣΟΕΕ: Να επανεξεταστεί το ρωσικό εμπάργκο στα κοινά αγροτικά προϊόντα

Με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο ΣΑΣΟΕΕ ζητά να φέρει στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα της επανεξέτασης του ρωσικού εμπάργκο στα κοινοτικά αγροτικά προϊόντα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορονοϊού, ο τομέας της αγροδιατροφής έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο κόσμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή και ποιοτική του διατροφή.

Με τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων να έχει

δυσκολέψει αρκετά με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει οι περισσότερες κυβερνήσεις σχεδόν σε κάθε μεριά του πλανήτη, ο ΣΑΣΟΕΕ θεωρεί ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα πρέπει να ηγηθεί πρωτοβουλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να επανεξεταστούν τα μέτρα που θεσπίστηκαν το 2014 και να μπει ένα τέλος στο ρωσικό εμπάργκο προς τα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ.

Το σχετικό ζήτημα έφερε στο προσκήνιο η υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, Τερέζα Μπελάνοβα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό της, Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν πληρώσει άδικα τα ρωσικά αντίμετρα για τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, αντιδρώντας στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα τον Μάρτιο του 2014.

Στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας θεωρούμε ότι πρέπει να θέσετε στο τραπέζι την επανεξέταση του ρωσικού εμπάργκο στα κοινοτικά προϊόντα, καθώς σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους, η άρση του εμπάργκο θα μπορούσε να αποτελέσει μία διέξοδο για τις εξαγωγές ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων».

ΣΑΣΟΕΕΜάκης Βορίδηςρωσικό εμπάργκοαγροτικά προϊόνταΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Keywords
Τυχαία Θέματα