Σαρηγιάννης: Μηδενικά κρούσματα τέλος Απρίλη, αν δεν προκύψει άλλη μετάλλαξη

19:23 6/1/2022 - Πηγή: Reporter

«Τις τελευταίες 3 ημέρες έχουμε μια επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της ‘Όμικρον», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ακόμα σε αυξητική πορεία».

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής δήλωσε ότι «βλέπει» την κορύφωση του τωρινού κύματος γύρω στις 20 Γενάρη, με το «ταβάνι» των κρουσμάτων να φτάνει περίπου στα 53.000.

Η κάμψη αυτή οφείλεται,

σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, τόσο στους εμβολιασμούς οι οποίοι έχουν αυξηθεί, όσο και στη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα.

«Χρειάζεται τα μέτρα να διατηρηθούν μέχρι τέλος του μήνα αλλά χρειάζεται και εμείς να εφαρμόζουμε τα μέτρα με σύνεση. Είναι στο χέρι μας, μπορούμε να νικήσουμε αυτήν τη μάχη. Ας ‘φωτιστούμε’ και ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογικέ χωρίς εμμονές», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Φως στο τούνελ βλέπει ο καθηγητής, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, «θα έχουμε αφήσει πίσω μας την ‘Όμικρον’, θα έχουμε δηλαδή χαμηλά κρούσματα γύρω στις 20 Φλεβάρη και θα μπορούμε να μιλάμε για μηδενικά γύρω στις 20 Απριλίου».

μετάλλαξη ΌμικρονΔημοσθένης ΣαρηγιάννηςΙανουάριος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Σαρηγιάννης, Μηδενικά, Απρίλη,sarigiannis, midenika, aprili