ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία υγειονομικών για στήριξη των νοσοκομείων

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προανήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου.

Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, είναι: Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια. Επαρκή χρηματοδότηση. Προσλήψεις

μόνιμου προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Μονιμοποίηση των εκτάκτων. Αύξηση στους μισθούς.

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή Κρίσης για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, που είναι ένα χρόνιο αίτημα των Υγειονομικών, μία εξέλιξη που όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής είναι σε θετική κατεύθυνση. Η απόφαση ένταξης είναι πολιτική και η Επιτροπή έχει εισηγητικό χαρακτήρα», σημειώνεται.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια Δημόσια Υγεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση των ΜΕΘ, ώστε να πλησιάσει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαρκής χρηματοδότηση, διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων, Μοριακοί αναλυτές σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας».

Το Γ.Σ. αποφάσισε, επιπρόσθετα, να δοθεί παράταση διεξαγωγής του συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ για το τέλος Μαΐου 2021 λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Επίσης, αποφάσισε και 3ωρη παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (8:30πμ – 11:30πμ) και συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών 9:30πμ, όπου αναμένεται η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Ανάλογη απόφαση για τις 7/10 έχει λάβει και η ΑΔΕΔΥ στην οποία η ΠΟΕΔΗΝ είναι μέλος.

ΠΟΕΔΗΝαπεργίανοσοκομεία
Keywords
Τυχαία Θέματα