Ορκίστηκε ξανά διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), μετά την ανανέωση της θητείας του στο «τιμόνι» της κεντρικής τράπεζας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η τελετή της ορκομωσίας πραγματοποιήθηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η νέα, δεύτερη κατά σειρά, θητεία του κ. Στουρνάρα, ο οποίος ανέλαβε διοικητής της ΤτΕ το 2014, θα είναι και πάλι εξαετής, δηλαδή αναμένεται να τη διατηρήσει μέχρι το 2026.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

- Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής

- Ιωάννης Α. Μουρμούρας, Υποδιοικητής

- Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής

Ειχαν προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτE να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον επαναδιορισμό του κ. Στουρνάρα αλλά και η πρόταση της κυβέρνησης να ανανεωθεί η θητεία του. Οπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτE κ. Γιάννη Στουρνάρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΤράπεζα της ΕλλάδοςθητείαΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Keywords