Όμιλος Sani/Ikos: Επενδυτικό πλάνο 800 εκατ. ευρώ

Στον Όμιλο Sani/IkosGroup απονεμήθηκε το μεγάλο Βραβείο της «Επιχειρηματικής Αριστείας» στην 4η τελετή βράβευσης των Growth Awards. Τα αδέρφια Ανδρεάδη ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική επεκτάθηκαν σε νησιά της χώρας και τα resorts τους τώρα βγαίνουν εκτός συνόρων σε Ισπανία και Πορτογαλία. Στόχος τους να δημιουργούν ένα ξενοδοχείο το χρόνο και παράλληλα να αυξάνουν ετησίως κατά 700 άτομα το εργατικό δυναμικό που απασχολούν.

Διόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε η Sani/ikos για το κορυφαίο βραβείο των Growth Awards, αυτό της "Επιχειρηματικής Αριστείας". Ο Σταύρος και ο Ανδρέας Ανδρεάδης απογείωσαν

την εταιρεία μέσα στην κρίση, κάνοντας άλμα από τη Χαλκιδική στην Κέρκυρα, στην Κω και τώρα στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Ο Όμιλος Sani/Ikos αποτελεί τον πρώτο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο με ελληνικό DNA. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής, από το 2015 έως σήμερα ο Όμιλος επένδυσε €500εκ., τόσο στην ανάπτυξη του Sani Resort όσο και στην δημιουργία του νέου διεθνούς brand Ikos Resorts.

Κατά την ίδια περίοδο, ο Όμιλος τετραπλασίασε την κερδοφορία προ φόρων και αποσβέσεων, έχοντας αυξήσει τη Μέση Τιμή Διανυκτέρευσης κατά 75%, επιτυγχάνοντας μέση πληρότητα επτάμηνου άνω του 95%. Συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες, ο Όμιλος Sani/Ikos, από τον Μάϊο του 2020, θα απασχολεί 4.600 εργαζόμενους έναντι 1.800 εργαζόμενων το 2015, ενώ την επόμενη 5ετία ο αριθμός των εργαζόμενων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 9.000, κυρίως μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική, με νέες επενδύσεις, κατά το ίδιο διάστημα, που θα ξεπεράσουν τα 800εκ ευρώ.

Στόχο είναι, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν τα αδέρφια Ανδρεάδη κατά την παραλαβή του βραβείου να εγκαινιάζουν ένα νέο ξενοδοχείο το χρόνο και παράλληλα να δίνουν δουλειά σε επιπλέον 700 άτομα ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως φιλοσοφία του Ομίλου είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις με άξονα την αειφορία. Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, μείωση αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης, δημιουργεί δράσεις όπως το Zero Carbon Footprint. Το φιλόδοξο, όσο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα υπηρετεί την δέσμευση του Ομίλου για την προσφορά μιας ενεργειακά ουδέτερης εμπειρίας διακοπών τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας μια νέα ταξιδιωτική συνείδηση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Όμιλος Sani/IkosSani/IkosΑνδρέαδηςΤουρισμόςresortsξενοδοχεία
Keywords
Τυχαία Θέματα