Οι viral Τραμπ και Πάπας βάζουν τέλος στο δωρεάν Midjourney

17:25 1/4/2023 - Πηγή: Reporter

Το Midjourney, το πιο εξελιγμένο AI εργαλείο παραγωγής εικόνων έχει προκαλέσει αναστάτωση με το ρεαλιστικό αποτέλεσμα που παράγει. Η ζήτηση είναι μεγάλη, ενώ οι fake φωτογραφίες διασήμων πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα. Σε μία πρώτη αντίδραση η εταιρεία απενεργοποιεί το ελεύθερο "πακέτο" της και ορίζει συνδρομή για τους χρήστες.

Viral φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου με επώνυμα ρούχα που φορούν trappers, καθώς και φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ

να συλλαμβάνεται έκαναν το γύρο του διαδικτύου τις προηγούμενες εβδομάδας. Έδωσαν έτσι μία πρώτη γεύση για το πως μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι είναι ψεύτικό και τι αληθινό.

Η εταιρεία που ασφαλώς δέχεται πιέσεις, σε μία πρώτη αντίδραση ορίζει συνδρομή ακόμα και για το πιο βασικό της πακέτο.

{https://twitter.com/skyferrori/status/1639647708154675200}

Ο CEO του Midjourney, David Holz, ανακοίνωσε πως η εταιρία του βάζει τέλος στη δωρεάν δοκιμή του προγράμματος εξαιτίας “εξωφρενικής ζήτησης και κατάχρησης”. Οι δικλείδες ασφαλείας που υιοθέτησε η εταιρία φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν την κατάχρηση του προγράμματος στη δωρεάν δοκιμή.

Υπάρχει πάντως και συνδρομή με $10 το μήνα που ασφαλώς μπορεί να έχει μεγάλη ζήτηση.

Για το λόγο αυτό, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται σε πολλές χώρες η απαγόρευση της πρόσβασης σε αυτές τις πλατφόρμες. Το ChatGPT έχει ήδη απαγορευθεί, στην Ιταλία για παράδειγμα, ενώ ανάλογες απαγορεύσεις εξετάζονται και για το Midjourney.

τεχνητή νοημοσύνηΤραμπΠάπας
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα