Ανακοινώσεις του Έλληνα Προέδρου της Pfizer για το εμβόλιο:Πότε κυκλοφορεί

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αποτελεί το μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία εκατό χρόνια.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι η Pfizer μπορεί να εξασφαλίσει φέτος 50 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και του χρόνου 1,3 δισ. δόσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλάς σε συνέντευξή του στο CNN,

μίλησε για το το εμβόλιο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Biontech και όπως ανακοινώθηκε είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για να έχουμε έως και 50 εκατομμύρια δόσεις φέτος παγκοσμίως και σε πολύ καλή κατάσταση να έχουμε 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το επόμενο έτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Pfizer.

Πρόσθεσε δε ότι είναι το μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία εκατό χρόνια. «Είναι, εξαιρετικό ότι έρχεται σε μια στιγμή που ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο. Αυτή τη στιγμή μόνο στις ΗΠΑ έχουμε 100.000 χιλιάδες θύματα COVID-19, 1.000 θανάτους κάθε μέρα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσα άτομα χάνουν τις δουλειές τους κάθε μέρα. Άρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ανθρωπότητα».

Ο Θεσσαλονικιός Μπουρλά

O Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είναι Θεσσαλονικιός εβραϊκής καταγωγής και η έδρα του είναι στη Νέα Υόρκη.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Oλοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία της Αναπαραγωγής, εργάστηκε ως ασκούμενος κτηνίατρος, προσλήφθηκε στο τμήμα Animal Health Pfizer της Eλλάδας ως τεχνικός διευθυντής.

Προσχώρησε στην εταιρεία το 1993 και κατείχε αρκετούς εκτελεστικούς ρόλους στα τμήματα της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, της ογκολογίας και της επιχείρησης υγειονομικής περίθαλψης καταναλωτών και της Pfizer Innovat. είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων, καθιερώνοντας την παράλληλα, σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, σπάνιων ασθενειών, κ.α.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer. «Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωνε στην ανάρτηση.

Ο Μπουρλά έχει σπίτι στην Χαλκιδική η οποία αποτελεί τον «νούμερο ένα» προορισμό για απόδραση όταν έχει χρόνο.

Η οικογένειά του έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

ΜπουρλάςPfizerΔΟΣΕΙΣεμβόλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα