Οι «53+» επιχειρούν να... τορπιλίσουν την Προοδευτική Συμμαχία

Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ που προωθείται από τον Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστό πως φέρνει αντιδράσεις εντός του κόμματος. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης επικράτησε η "γραμμή" της ηγετικής ομάδας, αλλά φαίνεται πως οι διαφωνούντες δεν προτίθενται να παραδώσουν τα όπλα έτσι εύκολα.

Στο Reporter είχαμε καταγράψει τις αντιδράσεις μετά από εκείνη τη συνεδρίαση,

οι οποίες καθώς φαίνεται δεν έχουν κοπάσει. Η Πρωτοβουλία «53+» επιμένει και σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύει υπογραφές κατά της συμμετοχής των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας στο συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο.

Συγκεκριμένα αυτό που ζητούν οι "53+", είναι να μην έχουν λόγο στις αποφάσεις οι ΠΑΣΟΚογενείς. Να λάβουν μέρος στο συνέδριο μόνον ως παρατηρητές, αλλά να μην έχουν δικαίωμα ψήφου, με το επιχείρημα ότι το επικείμενο συνέδριο είναι συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία.

Οι "53" , των οποίων άτυπος επικεφαλής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιδιώκουν επίσης την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις είναι απερχόμενη και έχει ήδη αντικατασταθεί από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, όπως και η Πολιτική Γραμματεία από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γεφυρώσει το αδιέξοδο που διαφαίνεται και γίνονται προσπάθειες να μην επεκταθεί η ρήξη. Οι διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες είναι έντονες και σύντομα θα φανεί αν θα βρεθεί η χρυσή τομή ή αν οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση.

53+ΣΥΡΙΖΑπροοδευτική συμμαχία
Keywords
Τυχαία Θέματα