Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον

Ο νυν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Σεντάτ Ονάλ, αναλαμβάνει καθήκοντα πρεσβευτή της χώρας του στην Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από το Daily Sabah, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τηλεφωνικά τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες αλλαγές, ενώ νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ πρόκειται να διοριστεί ο Αχμέτ Γιλντίζ, παίρνοντας τη θέση που έχει

σήμερα ο Ονάλ.

Ο Σεντάτ Ονάλ υπηρετεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από το 1989 και είχε διατελέσει επί σειρά ετών υφυπουργός Εξωτερικών. Τον Φεβρουάριο του 2023 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ και πλέον, έναν χρόνο μετά, ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.

Ο 61χρονος νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ υπηρετεί ως διπλωμάτης στο τουρκικό ΥΠΕΞ από το 1989 και εργάστηκε σε πολλές χώρες όπως στο Κουβέιτ, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, την Αυστρία και την Ιορδανία.

H θέση του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον χήρευε από τις 12 Ιανουαρίου, όταν αφυπηρέτησε ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν. Επισήμως ο λόγος ήταν η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας. Ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν δεν ήταν διπλωμάτης καριέρας, αλλά διορίστηκε με πολιτική απόφαση.

Είναι μηχανικός, πολιτικός και ιδρυτικό μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Πριν από την Ουάσινγκτον είχε υπηρετήσει ως πρέσβης στο Τόκιο.

#ΣΕΝΤΑΛ_ΟΝΑΛ #πρέσβης #ΤΟΥΡΚΙΑ #Ουάσινγκτον
Keywords
Αναζητήσεις
o-sentat-onal-neos-presvis-tis-tourkias-stin-ouasigkton.htm
Τυχαία Θέματα