Ο καταναλωτής επιστρέφει σε «premium» προϊόντα ήχου και εικόνας

Μια νέα έκθεση για όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στον ήχο και στην εικόνα, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ξενοδοχείο InterContinental, στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του BLACK BOX

Audio Video Show σε συνάντηση με τα ΜΜΕ, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν 18 αίθουσες - από 24 έως 135 τετραγωνικά μέτρα έκαστη - για να δουν και να δοκιμάσουν όλες τις Hi-End εταιρείες ήχου, Hi Fi ηχοσυστήματα, Τηλεοράσεις 8Κ, βιντεοπροβολείς τελευταίας τεχνολογίας, ακουστικά, βινύλια και gadgets, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές παράλληλες δράσεις, happenings και μουσικά δρώμενα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τη σημαντική υποχώρηση που είχε υποστεί η αγορά των μαύρων ηλεκτρικών συσκευών τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την στροφή των καταναλωτών σε αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς, κάνοντας επιτακτική τη «γέννηση» μιας έκθεσης με αντικείμενο τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον ήχο και στην εικόνα, όπως το BLACK BOX Audio Video Show.

Σύμφωνα μάλιστα με τα διαθέσιμα στοιχεία, που καταγράφουν την εικόνα του κλάδου, αυτή πλέον είναι θετική. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής (MEPM) ήταν στο -6,5% τα χρόνια της κρίσης (2009-2017). Πλέον όμως η εν λόγω αγορά έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο - ο ΜΕΡΜ κινείται στο 4% τα έτη 2017-2021 σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων, δηλαδή τα τεμάχια που πωλούνται. Ειδικότερα, το 2017 πουλήθηκαν περί τα 2,3 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αφορούσαν λευκές συσκευές και τα 1,1 εκατ. τεμάχια συσκευές ήχου και εικόνας.

Έτσι, όπως τονίστηκε στους εκθέτες, θα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα του χώρου, τα οποία θα συστήσουν στο ελληνικό κοινό τα πιο σύγχρονα επιτεύγματά τους, όπως για παράδειγμα η Bang & Olufsen, η οποία θα παρουσιάσει την πολυσυζητημένη νέα της τηλεόραση, Beovision Harmony TV. Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε από τους διοργανωτές, κατά την διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να προχωρήσουν και σε αγορά προϊόντων.

«Αναγνωρίζοντας τις αναδυόμενες τάσεις της αγοράς στο χώρο της τεχνολογίας, το BLACK BOX Audio Video Show ανοίγει τις πόρτες του με την φιλοδοξία να καθιερωθεί ως μια διοργάνωση θεσμός συστήνοντας εκ νέου τα συστήματα ήχου και εικόνας υψηλών επιδόσεων σε ένα ευρύτερο κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Black Box, κ. Θεόδωρος Μπαφαλούκας. Ο ίδιος από το 2013 έχει ιδρύσει την εταιρεία εισαγωγής και διανομής δίσκων μουσικής, Greenway Music, η οποία μετρά περισσότερες από 40 επιτυχημένες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού.

«Η καινοτόμα αυτή έκθεση καλεί τους εκθέτες και τους επισκέπτες να δημιουργήσουν από κοινού μια pop-up wonderland ήχου και εικόνας» ανέφερε από πλευράς του ο εμπορικός Διευθυντής της Black Box, κ. Γιάννης Μήτσος. Για το λόγο αυτό μάλιστα το εισιτήριο της έκθεσης ορίστηκε στα 5 ευρώ και για τις δύο ημέρες, εκ των οποίων το ένα ευρώ θα πηγαίνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα με την έκθεση, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και την έκδοση ενός νέου τεχνολογικού περιοδικού ονόματι Yellow Box, η θεματολογία του οποίου θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις νέων προϊόντων ήχου, εικόνας, τεχνικές παρουσιάσεις καθώς και κριτική δίσκων μουσικής. H πολυτελής έκδοση, το πρώτο τεύχος της οποίας θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης, θα είναι διμηνιαία και θα κοστίζει λίγο πάνω από τα 5 ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

IntercontinentalBLACK BOXΘεόδωρος ΜπαφαλούκαςΓιάννης Μήτσος
Keywords
Τυχαία Θέματα