Νευρικότητα στη Wall Street εν μέσω ανακοινώσεων τριμήνου

Επιφυλακτικό κλίμα και έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ανακοινώσεις, ιδίως των τραπεζών, για τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται ελαφρώς ανοδικά κατά 0,13% στις 26.120 μονάδες. Σε πτωτική πορεία βρίσκεται ο ευρύτερος S&P 500 μειωμένος κατά 0,62% στις 3.135. Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος εμφανίζει πτώση 1,84% στις 10.202

μονάδες.

Στο πεδίο των συναλλαγών, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Exxon Mobil (+1,78%), ενώ σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν Facebook (-2,35%), Microsoft (-1,91%) και Google (-1,41%)

Στα οικονομικά νέα, κατά 0,6% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,5%.

Παράλληλα, όπως κατέγραψε μελέτη της Families USA, εν μέσω πανδημίας, περίπου 5,4 εκατ. Αμερικανοί έχασαν την ασφάλιση υγείας τους το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου, λόγω απώλειας θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, την Τρίτη δημοσιεύτηκαν οι πρώτες ανακοινώσεις τραπεζών. Η JP Morgan ανέφερε πως τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου πήραν στήριξη από την άνοδο κατά 79% των εσόδων trading, ενώ ανακοίνωσε πως δεσμεύει ακόμη 8,9 δισ. δολάρια για πιστωτικές ζημιές.

Απεναντίας, η Wells Fargo κατέγραψε την πρώτη τριμηνιαία ζημιά μετά την οικονομική κρίση, καθώς διέθεσε 8,4 δισ. δολάρια σε αποθεματικά για απώλειες δανείων που συνδέονται με την πανδημία.

ΗΠΑWall Street
Keywords
Τυχαία Θέματα