Νέο εγχείρημα πλατφόρμας στη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου

Ένα νέο εγχείρημα ξεκίνησε στην Αθήνα από τη συνεργασία μεταξύ σε ένα dry bulk operator και pool manager με αρχική εστίαση στην αγορά των πλοίων κατηγορίας Panamax.

Λέγεται ότι είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα, η πλατφόρμα ξηρού χύδην Bluepool Trading που υποστηρίζεται από μια σειρά συμμετεχόντων στην αγορά blue-chip.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bluepool θα χρησιμοποιήσει

τα κεφάλαιά της σε ναύλωση πλοίων μεγέθους Panamax με όρους περιόδου, ενώ παράλληλα παρακολουθεί συστηματικά και αντισταθμίζει τις ταμειακές ροές και τους κινδύνους αγοράς με παράγωγα ναύλου.

Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει προτιμώμενος συνεργάτης κορυφαίων πλοιοκτητών.

Η Bluepool είπε ότι θα λειτουργήσει επίσης μια κοινοπραξία pool Panamax για την εμπορική διαχείριση του ναυλωμένου στόλου της μαζί με πλοία τρίτων.

Ο πρώην επικεφαλής της εμπορίας Panamax της Noble Grop, Άρης Μπάχος, θα ηγηθεί της εταιρείας μαζί με τον πρώην έμπορο παραγώγων φορτίων GMI/M2M Νικόλα Γαβριηλίδη και τον πρώην συνεργάτη του ναυλομεσιτικού οίκου IFCHOR, Κίμωνα Αγγελόπουλο.

«Δημιουργήσαμε μια σύγχρονη, καλά κεφαλαιοποιημένη επιχείρηση εμπορίου που παρέχει στους επενδυτές, την ευκαιρία να επωφεληθούν από την εμπειρία μας στη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου. Όσον αφορά την κοινοπραξία μας, παρατηρήσαμε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισαν άλλες κοινοπραξίες που διαχειρίζονται πλοία Panamax στο παρελθόν και προσπαθήσαμε να τις ξεπεράσουμε», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Bluepool.

«Ως εκ τούτου, σχεδιάσαμε καινοτόμους όρους για να παρέχουμε στους πλοιοκτήτες την υψηλότερη αμεροληψία, διαφάνεια και ευελιξία. Ανυπομονούμε επίσης να αναπτύξουμε την επιχείρηση στην Αθήνα κοντά στους αντισυμβαλλομένους της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας», πρόσθεσε.

ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίουPOOL MANAGERpanamax
Keywords
Τυχαία Θέματα