«Μονομαχία» αρχηγών στη Βουλή με φόντο τον προϋπολογισμό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν το βράδυ της Τρίτης τα «ξίφη» τους στη Βουλή, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, που έχει παραδοσιακά χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς

την κυβέρνηση.

Η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης, αλλά προηγουμένως θα έχουμε "μάχη" αρχηγών εφ' όλης της ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τα θέματα της οικονομίας, αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά και στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του covid-19, ζητώντας την συστράτευση όλων των κομμάτων στη ζήτημα.

Ασφαλώς, θα αναφερθεί στον μεταρρυθμιστικό χάρτη των επόμενων ετών, αλλά και στην αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και για τις δαπάνες υγείας, που κυριάρχησαν και τις προηγούμενες ημέρες στη συζήτηση στη Βουλή.

Θα υπάρξουν σίγουρα και μπηχτές για τη βίλα στο Σούνιο και τη βόλτα στην Πάρνηθα, ενώ το λόγο ασφαλώς θα πάρουν και οι πολιτικοί αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων, που αναμένεται να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.

Θυμίζουμε πως ο κρατικός προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας 4,5% το 2021.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά:

ΒουλήΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣψηφος εμπιστοσύνηςαρχηγοίκόμματαΤσίπραςΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα