Μητσοτάκης - Ερντογάν, πρόσωπο με πρόσωπο στις Βρυξέλλες

Κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Δευτέρα. Ξεχωρίζει ασφαλώς το τετ α τετ που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν να συναντηθούν από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και πάλι στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ είχαν μία

συνάντηση σε καλό κλίμα. Έκτοτε, όμως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είναι θυελλώδεις.

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο έχει βέβαια ηρεμήσει σχετικά, οι διερευνητικές έχουν ξεκινήσει, αλλά δεν διαφαίνεται κάποια ιδιαίτερη προοπτική συνεννόησης. Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσφατα «τσακώθηκαν» on camera στην Άγκυρα και στη συνέχει «συμφιλιώθηκαν» στην Αθήνα, για να μη «χαλάσει» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Μία συνάντηση για την οποία ασφαλώς δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες και που θα γίνει χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων. Συνεπώς, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν «ανοιχτά» για όλα.

Πέραν της συνάντησης με τον Ερντογάν, που είναι λογικό να επισκιάζει τις υπόλοιες, ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα έχει την ευκαιρία να συνομλήσει επίσης με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής (ώρες Ελλάδος):

12.55: Άφιξη στην έδρα του ΝΑΤΟ.

13.20: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

13.35: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασίλειου, Μπόρις Τζόνσον.

14.00-17.00: Συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

17.05: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΒρυξέλλεςΜητσοτακηςΕρντογάνΝΑΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα