Μετρό: Η διαφορά Σόφιας και Νάπολης από τη Θεσσαλονίκη

Πόλεις όπως η Σόφια και η Νάπολη σεβάστηκαν το παρελθόν τους και όταν βρήκαν αρχαιολογικά ευρήματα αξίας στις εκσκαφές για το μετρό τους άλλαξαν τις ρότες των σηράγγων για να αναδείξουν το παρελθόν τους. Αυτό αντίθετα δε συμβαίνει στη γεμάτη φορτία «Συβασιλεύουσα» Θεσσαλονίκη όπου η κυβέρνηση αντίθετα με τον σχεδιασμό όπως είχε επικυρωθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (με άλλη σύνθεση βέβαια) ανέτρεψε

αποφάσεις και αποφάσισε να μετακινήσει τις αρχαιότητες.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοτάξιο και τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ μιλώντας στο Νίκο Ξυδάκη, Στο Κόκκινο έκανε λόγο και πάλι για την αναγκαιότητα διατήρησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου.

Ο κ. Μυλόπουλος εξήγησε ότι σε άλλες χώρες σταθμοί επανασχεδιάζονται ώστε να μην καταστραφούν αρχαιότητες που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των έργων κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Καθώς εκεί δεν ακολουθήθηκε αυτή η τακτική της διάσωση της ιστορίας της πόλης και μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης δεν επιλέχτηκε η συνύπαρξη του εξαιρετικού αρχαιολογικού συμπλέγματος από τη μια και του σταθμού της Βενιζέλου από την άλλη αν και υπήρχε τεχνική, εφικτή επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση η οποία είχε εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο του 2017 και βάσει αυτών σχεδιάστηκε και το χρονοδιάγραμμα ενώ είχαν αρχίσει και τα έργα και είχε εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση τους.

Αν είχε ακολουθεί το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα πλησίαζε η ώρα των εγκαινίων για τους 12 από τους 13 σταθμούς και το τρένο θα παρέκαμπτε τον σταθμό Βενιζέλου καθώς άρχισε ο σχεδιασμός του το 2017 και θα ήταν έτοιμος το 2023 ανέφερε μάλιστα ο κ. Μυλόπουλος.

Μετρό ΘεσσαλονίκηςΙταλίαΒΟΥΛΓΑΡΙΑΓιάννης ΜυλόπουλοςΑττικό Μετρό
Keywords
Τυχαία Θέματα