Με υποβάθμιση κινδυνεύει το Δημοτικό Σχολείο των Ωρεών

Ανησυχία επικρατεί στην πυρόπληκτη Εύβοια η οποία μετά το δράμα των καλοκαιρινών πυρκαγιών έρχεται αντιμέτωπη με την υποβάθμιση σχολείων όπως καταγγέλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών.

Το βραβευμένο οικολογικό σχολείο κινδυνεύει να μετατραπεί απο εξαθέσιο σε τετραθέσιο εξαιτίας ενός νόμου που καθορίζει το συνολικό αριθμό των μαθητών για την οργανικοτητα των σχολικών μονάδων με μοναδικό κριτήριο για τη

λειτουργία του σχολείου έναν αριθμητικό δείκτη.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι με βάση την κατανομή οι μαθητές των μικρών τάξεων (Ά - Β´ και Γ´- Δ´ ) θα κάνουν από κοινού μάθημα καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων και βάζοντας ταφόπλακα στην μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών σε αυτή την καθοριστική για το μέλλον τους, ηλικία.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα δυο χρόνια της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στις ζωές των παιδιών διερωτάται με ποιο σκεπτικό δρομολογούνται αποφάσεις που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών με μοναδικό γνώμονα μια απειροελάχιστη μείωση του κόστους.

Γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου των Ωρεών ζητούν ενίσχυση και όχι απαξίωση του εκπαιδευτικού τους έργου και κίνητρα που θα καθιστούν τα παιδιά ενεργούς μαθητές στις τάξεις με πρωτοβουλίες και όρεξη για μάθηση και όχι παθητικά όντα.Το μείζον θέμα τέθηκε στον επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας Σταύρο Μπένο, ο οποίος βρέθηκε στο νησί στα πλαίσια του έργου που έχει αναλάβει για την αναγέννηση της περιοχής.

Ο κύριος Μπένος σε δηλώσεις τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θα βοηθήσω πραγματικά με ότι κύρος διαθέτω αν χρειαστεί θα φτάσω και στον πρωθυπουργό για να μην υποβαθμιστεί το σχολείο, σήμερα έζησα μια από τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου!

Αυτό που έζησα σήμερα, αυτή την ποιότητα των παιδιών αυτή τη συζήτηση, ήταν η ωραιότερη συζήτηση που έχω κάνει, το καταλαβαίνετε;

Θεωρώ βλακώδες η κυβερνητική πολιτική να κάνει αυτό το πράγμα.

Θα το πάρω επάνω μου, σας το λέω ειλικρινά.

Το θεωρώ ανοησία αυτό που έγινε και θα φροντίσω να το διορθώσω!

Όταν τρέχει το πρόγραμμα το οποίο θα φτάσει 300 εκατομμύρια ευρώ είναι τώρα να συζητάμε για είκοσι δασκάλους;».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΩΡΕΩΝΜπένος
Keywords
Τυχαία Θέματα