Λιμάνι του Λος Άντζελες: Κατέγραψε τον πιο πολυσύχναστο Σεπτέμβριο

Το λιμάνι του Λος Άντζελες ανέφερε τον πιο πολυσύχναστο Σεπτέμβριο που έχει καταγραφεί στην 114χρονη ιστορία του, με περισσότερα από 903.800TEU να διαχειρίζονται στους τερματικούς του σταθμούς, αντανακλώντας αύξηση 2,3% πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του περασμένου Σεπτεμβρίου των 883.625TEU.

«Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, το λιμάνι του Λος Άντζελες και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να παραδίδουν ποσότητες ρεκόρ φορτίου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού,

Gene Seroka.

Οι εισαγωγές φορτίου στο λιμάνι έφτασαν τα 468.059 TEU, περίπου το ίδιο ποσό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές φορτίου παρουσίασαν σημαντική πτώση της τάξης του 42% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φθάνοντας στα 75.714 TEU, σημειώνοντας τον χαμηλότερο αριθμό εξαγωγών από το 2002.

Από την άλλη πλευρά, τα άδεια κοντέινερ ανήλθαν στα 360.092 TEU, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση ύψους 28% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης στην Ασία.

"Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των εργατών μας, των οδηγών φορτηγών, των χειριστών τερματικών σταθμών και πολλών άλλων στην προκυμαία και στις αποθήκες της περιοχής μας", είπε ο Seroka.

Την ίδια στιγμή, ο συνολικός όγκος φορτίου από την αρχή του έτους στο πιο πολυσύχναστο λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ξεπεράσει τα 8,1 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 26% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Λιμάνι του Λος Άντζελεςεμπορευματοκιβώτιαεξαγωγές
Keywords
Τυχαία Θέματα