Κύπρος: Παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ ο Χριστοδουλίδης, με... βλέμμα στις εκλογές

12:18 9/1/2022 - Πηγή: Reporter

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου ανακοίνωσε την Κυριακή (9/1) ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Έθεσα εδώ και μέρες την παραίτησή μου, έγινε αποδεκτή την περασμένη Παρασκευή». Η παραίτησή μου ήταν αποτέλεσμα σειράς γεγονότων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Χριστοδουλίδης.
Θεωρείται, πάντως, ότι ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο και τις προσεχείς εκλογές
το 2023. Θα με ενδιέφεραν οι εκλογές του 2023, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, αλλά «κρίνω ότι δεν είναι ακόμη η ώρα για τις όποιες αποφάσεις γι’ αυτό δεν εκδήλωσα προσωπικό ενδιαφέρον για τις Προεδρικές». «Δεν εκδήλωσα ποτέ ενδιαφέρον για την Προεδρία του ΔΗΣΥ», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, πάντως σημειώνει: «Πρεσβεύω συνενώσεις και όχι αποκλεισμούς. Αυτός είναι ο τρόπος που εξαρχής πορεύτηκα. Θα προβώ σε ανακοινώσεις για τις Προεδρικές όταν λάβω αποφάσεις, παραμένω ενεργός. Όχι μέσα σε χρονοδιαγράμματα άλλων, των οποίων σέβομαι τις φιλοδοξίες».

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του την Παρασκευή, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί από την Προεδρία του ΔΗΣΥ και μαζί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να απευθυνθούν στα 50 και πλέον χιλιάδες μέλη του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσουν για τον Πρόεδρο της παράταξης και τον εκλεκτό για να δώσει τον αγώνα για τις Προεδρικές του 2023.

ΚΥΠΡΟΣΥΠΕΞυπουργός Εξωτερικών
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα