Κορονοϊός- Νέα κρούσματα: Άνω των 65 ένας στους δύο ασθενείς

Επιπλέον 38 κρούσματα προστέθηκαν το Σάββατο στον κατάλογο των νοσούντων στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα 228, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η οποία θα γίνεται εφεξής στις 18:00 καθημερινά, ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν 38 νέα

κρούσματα, από αυτά τα 22 είναι «ορφανά», 57 νοσηλεύονται, οι 5 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 8 έχουν πάρει εξιτήριο. Παράλληλα, έχουν διενεργηθεί 3.400 έλεγχοι.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό, καθώς και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα του αυστηρού ελέγχου των κρουσμάτων για όσους εμφανίζουν πνευμονία και τις ευπαθείς ομάδες, τονίζοντας πως «ο ιός μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, ενώ σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από την πολιτεία για την ανάσχεση της πανδημίας.

Επισήμανε, ωστόσο, πως τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά και πως δεν πρέπει να συνωστίζεται ο κόσμος για να ψωνίσει. Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας. Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς την μετάδοση του ιού ώστε να αποφευχθεί η περεταίρω εξάπλωσή του. Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, αλλά θα πληγούν και νέοι άνθρωποι.

Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι άνω των 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολικά έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Δύο νεκροί το Σάββατο από τον κορονοϊό

Σημειώνεται πως μετά τον 66χρονο από την Αμαλιάδα, που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου την Πέμπτη, ακόμα δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 3 στη χώρα μας.

Ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν 90 ετών, ο οποίος κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο τρίτος νεκρός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ένας άνδρας περίπου 67 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκε στην ομάδα των ταξιδιωτών που είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους. Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού και αμέσως τον διασωλήνωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

Διαβάστε επίσης:Διαβεβαιώσεις προς καταναλωτές: Υπάρχει επάρκεια προϊόντωνΤέλος οι πτήσεις από και προς την ΙταλίαΣωτήρης Τσιόδραςυπουργείο υγείαςκρούσματα κορονοϊούΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα