Κοκκίνισε η Wall λόγω Τραμπ-Απώλειες 2,2% ο Nasdaq

Με απώλειες ολοκλήρωσε η Wall Street τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς, παρά την αισιοδοξία που εξέπεμψαν τα στοιχεία για την ανεργία και τις βιομηχανικές παραγγελίες, η είδηση της μόλυνσης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ από κορονοϊό προσέθεσε έναν αστάθμητο παράγοντα αβεβαιότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,48% στις 27.682 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε μείωση 0,95% στις 3.348 μονάδες. Απώλειες 2,22% σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq

στις 11.075 μονάδες.

Σε βαρίδι για το επενδυτικό κλίμα στην αμερικανική αγορά αναδείχθηκε η είδηση της μόλυνσης από κορονοϊό του ζεύγους Τραμπ, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές το γεγονός αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την πορεία προς την κάλπη, ενώ επίσης δημιουργεί ανησυχία στις εταιρείες που "ποντάρουν" σε νίκη του Προέδρου των ΗΠΑ στην επερχόμενη εκλογική μάχη με το Τζον Μπάιντεν.

Ανοδικά κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του πανεπιστημίου του Michigan.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan ενισχύθηκε κατά 8,5% στις 80,4 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με το ρυθμό ανάκαμψης ωστόσο να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης σε σχέση με τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Παρασκευή, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν οριακά τον Αύγουστο κατά 0,7%, μετά την άνοδο κατά 6,5% τον Ιούλιο.

Επιπλέον, σε μικρότερο ποσοστό από ό,τι αναμενόταν, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 661.000 θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 7,9%.

Οι προβλέψεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 800.000 νέες θέσεις εργασίας και για μείωση του δείκτη της ανεργίας στο 8,2% από το 8,4% του Αυγούστου.

Στο πεδίο των συναλλαγών, τη μεγαλύτερη πτώση στο Dow Jones κατέγραψαν οι Amgen, Apple, Microsoft, Intel, Salesforce, Walmart, Cisco, Visa, Merck και Walt Disney. Κέρδη εμφάνισαν οι Caterpillar, Mc Donald's, Honeywell, 3M, Chevron, JP Morgan, Home Depot, Coca Cola και American Express.

Στον τεχνολογικό τομέα, απώλειες σημείωσαν οι Tesla, AMD, Facebook, NVIDIA, Micron ενώ ανοδικά κινήθηκαν Zoom Video, Kraft Heinz, Exelon και Fox Corp.

Από τους τίτλους του ευρύτερου S&P 500, πτώση σημείωσαν οι Exxon Mobil, Norwegian Cruise Line, Johnson & Johnson και IBM. Με άνοδο κινήθηκαν American Airlines, General Motor, Ford, Bank of America, Wells Fargo, Boeing και Citigroup.

Στην αγορά των εμπορευμάτων μεγάλες απώλειες άνω του 4% κατέγραψαν οι τιμές στην πετρελαϊκή αγορά, ενώ πτώση σημείωσαν επίσης ο χρυσός και το ασήμι.

ΗΠΑWall StreetμετοχέςΑγορέςΝτόναλντ ΤραμπκορονοιόςΑνεργίαβιομηχανίαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα