Κλουκίνας-Λάππας: «Κλειδί» οι online πωλήσεις το δίμηνο του lockdown

Με «όχημα» το ηλεκτρονικό της κατάστημα, η Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ- Ι.ΛΑΠΠΑΣ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια των καταστημάτων βρεφικών και παιδικών ειδών Mothercare και των καταστημάτων παιχνιδιών Early Learning Centre (ELC), συγκράτησε τις απώλειες των λιανεμπορικών καταστημάτων, λόγω της πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος mothercare.gr.

Όπως

ανέφερε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης η Βιολέττα Λάππα, CEO και αντιπρόεδρος της εταιρείας «το ηλεκτρονικό μας κατάστημα κατάφερε τη δύσκολη περίοδο του lockdown να κρατήσει το 48% των πωλήσεών μας και εξακολουθεί να είναι πρώτο σε πωλήσεις σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φυσικά καταστήματά μας ακόμη και σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς με ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει καθώς φαίνεται ότι μπορεί να διατηρήσει τη συμμετοχή του στον ετήσιο τζίρο της εταιρείας σε σημαντικά υψηλά επίπεδα πάνω από 12%».

Η κ. Βιολέττα Λάππα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επανεκκίνηση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας. Όπως είπε «την πρώτη εβδομάδα, η εικόνα των πωλήσεών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς κινήθηκαν σε σημαντικά υψηλότερα της περυσινής αντίστοιχης περιόδου επίπεδα. Το διάστημα των πρώτων 8 ημερών λειτουργίας της αγοράς είναι σύντομο και δεν μπορεί να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για το πόσο θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα εξαμήνου αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι. Παρακολουθούμε στενά την αγορά και έχουμε σκοπό να επενδύσουμε στις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο μέλλον για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της εταιρείας μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους και τους υπαλλήλους μας».

Σημειώνεται ότι το δύσκολο διάστημα του Μαρτίου-Απριλίου ο όγκος των καθημερινών παραγγελιών του mothercare.gr αυξήθηκε κατά 1200%. Μέσω του e-shop, πουλήθηκαν περίπου 90.000 προϊόντα, εκτελέστηκαν 30.000 παραγγελίες και για την εξυπηρέτηση των πελατών διευρύνθηκε το τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Η πανδημία βρήκε την εταιρεία σε φάση υλοποίησης μίας τεχνολογικής επένδυσης καθώς στρατηγικός στόχος για το 2020 είναι η υιοθέτηση μιας οmnichannel προσέγγισης κατά την οποία οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται, να κάνουν τις αγορές τους και να δέχονται εξατομικευμένες προωθητικές ενέργειες ανεξάρτητα από το κανάλι που επιλέγουν. Επιπλέον, με την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων όπως το πρόγραμμα CRM, η εταιρεία στοχεύει στην καλύτερη γνώση των αναγκών και προτιμήσεων των πελατών με σκοπό την προσφορά εξατομικευμένων προτάσεων.

Επιπλέον, στους άμεσους στόχους της διοίκησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος με διευρυμένες συλλογές σε βασικούς προμηθευτές βρεφικού εξοπλισμού, με συλλογές αποκλειστικά για το e-shop και διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας, με δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα (για όσους, λόγω πανδημίας, προτιμούν να περιορίσουν την παραμονή τους στον χώρο) και με πλήρη υποστήριξη με την έκδοση και την εξαργύρωση πόντων της κάρτας family points.

Στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας και η πλήρης επικοινωνία των δύο καναλιών πώλησης. Γι’ αυτό το λόγο, τα φυσικά καταστήματα θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας, με τη διαφορά ότι, εκεί όπου τα συνολικά τετραγωνικά του χώρου δεν επαρκούν για την προβολή της πλήρους συλλογής, οι εκπαιδευμένοι πωλητές μέσω tablet και e-shop θα εξυπηρετούν τους πελάτες του καταστήματος παρουσιάζοντας τους ολόκληρη την συλλογή.

Τέλος στο αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας είναι το άνοιγμα του e-shop της Ρουμανίας, όπου ήδη από το 2004 η εταιρεία λειτουργεί 6 φυσικά καταστήματα. Επιπλέον στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος στην αγορά της Σερβίας, μια αγορά με μεγάλες προοπτικές μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού.

Βιολέττα ΛάππαΚλουκίναςΛάππαςMothercareELC
Keywords
Τυχαία Θέματα