Ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

13:58 1/7/2020 - Πηγή: Reporter

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές για το ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εύρος της απόδοσης του ομολόγου έχει διαμορφωθεί μεταξύ 2,5% και 3%. Το ομόλογο, το 4ο κατά σειρά που εκδίδει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος, σε τομείς όπως η πράσινη οικονομία και το περιβάλλον, τις

υποδομές και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, που πρόκειται να αποτελέσει το 2ο μεγαλύτερο στην χώρα, το καζίνο στο Ελληνικό και την μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, projects τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα του επενδυτικού πλάνου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται να δημιουργήσουν γύρω στις 20.000 θέσεις απασχόλησης.

Η εταιρεία θα εκδώσει 500.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Κατά 80% τα έσοδα από το ομολογιακό θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική του ομίλου και το υπόλοιπο θα διατεθεί για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της εταιρείας. Η διάρκεια του ομολόγου θα είναι τα 7 χρόνια, ενώ εικόνα για τα επίπεδα στα οποία έκλεισε το επιτόκιο, όπως και για το αντληθέν ποσό θα υπάρξει σήμερα το απόγευμα.

Σύμβουλος Έκδοσης είναι η «Eθνική Tράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.». Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι είναι οι «Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», «Tράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», «EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ». Ανάδοχοι οι «Τράπεζα Optima Bank A.E.» και «ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ».

ΟΜΟΛΟΓΑδημόσια προσφοράεύρος τιμώνΑΠΟΔΟΣΗΚαστέλιΕλληνικό
Keywords
Τυχαία Θέματα