Κήρυξη ξηρασίας σε περιοχές της Αγγλίας- Απαγορεύσεις στη χρήση νερού!

Η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής ότι μέρη της Αγγλίας βιώνουν επίσημα ξηρασία!

Η ανακοίνωση αφορά περιοχές της νότιας και ανατολικής Αγγλίας. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ύδρευσης μπορούν να αρχίσουν να ανακοινώνουν αυστηρότερα μέτρα για τη διατήρηση των αποθεμάτων.

Ενδεικτικά, η εταιρεία

ύδρευσης του Yorkshire ανακοίνωσε απαγόρευση της χρήσης ποτιστικών λάστιχων μετά από 27 χρόνια.

Κάθε εταιρεία ύδρευσης έχει το δικό της σχέδιο ξηρασίας, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει απαγόρευση των λάστιχων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ακραία μέτρα, όπως η απαγόρευση της μη απαραίτητης χρήσης νερού.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει τετραήμερη προειδοποίηση για ακραία ζέστη σε περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις Το BBC αναφέρει πως η παραπάνω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς σε πολλές περιοχές δεν σημειώθηκαν βροχοπτώσεις όλο το καλοκαίρι και τώρα βρισκόμαστε στη μέση του δεύτερου καύσωνα της σεζόν. Η επίσημη ανακοίνωση είναι δραματική και σκοπός είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η επιστήμη δείχνει, άλλωστε, ότι οι καύσωνες θα γίνουν πιο συχνοί και πιο έντονοι καθώς το κλίμα του πλανήτη συνεχίζει να θερμαίνεται. ΑγγλίαξηρασίαΥΔΡΕΥΣΗαπαγορεύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα