Κίνδυνος καθυστερήσεων για το ταξίδι στο Λονδίνο τις γιορτές

Η απεργία σε αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που σχεδιάζουν να πάνε διακοπές, καθώς θα ανακύψουν τροποποιήσεις και ακυρώσεις των πτήσεων.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό ασφαλείας σε πολλά μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του πιο πολυσύχναστου της χώρας, του Χίθροου του Λονδίνου, θα απεργήσουν για αρκετές ημέρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε μια διαμάχη για τους μισθούς, δήλωσε την Τετάρτη το συνδικάτο PCS.

Ειδικότερα,

το συνδικάτο ανέφερε ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει το προσωπικό που απασχολείται από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, στο τμήμα ελέγχου διαβατηρίων στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ, καθώς και στα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Γλασκώβης, Μάντσεστερ και στο λιμάνι του Νιουχέβεν.

Το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), μέλη του οποίου είναι οι απεργοί, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν διαμαρτυρία των εργαζομένων στις ανεπαρκείς αυξήσεις μισθών που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και αντίδραση στις προθέσεις για περικοπές θέσεων εργασίας και αλλαγές στους όρους συνταξιοδότησης.

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση 10% και καλύτερη εργασιακή προστασία. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του PCS Μαρκ Σερβότκα, 40.000 μέλη υποχρεώνονται να καταφεύγουν σε συσσίτια για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενώ 45.000 λαμβάνουν επιδόματα λόγω των ανεπαρκών μισθών. Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι δάσκαλοι οδήγησης, καθώς και στελέχη του δικτύου αυτοκινητοδρόμων. ·

Ταυτόχρονα, με βάση το BBC, ο Σύνδεσμος Διαχειριστών Αεροδρομίων εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανακοίνωση περί απεργιών αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων. ·

Αεροπορικές εταιρείες που είναι πιθανό να επηρεαστούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines, κ.α.

Ήδη, με βάση το Forbes , η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για μεγάλες ουρές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω των προγραμματισμένων απεργιών των εργαζομένων στον έλεγχο διαβατηρίων σε μεγάλα αεροδρόμια σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

ΛονδίνογιορτέςαπεργίαΗνωμένο Βασίλειοαεροδρόμιο
Keywords
Τυχαία Θέματα